Tuesday, May 19, 2015

BEFORE and AFTER shots from a SF video game company's completed project....!

I always appreciate a BEFORE and AFTER series showing the design transformation of a space. So I thought I would share just that from my latest completed project. I worked on a SF based video game developing company over the course of 5 months and the end result was something both the clients and I were super happy with.

The initial concept was to divide the large open space into specific work areas while creating spaces that felt natural, residential, interesting and timeless. While we did use some graphic wall treatments and textures we didn't want the space to feel gimmicky and for the impact of the time and money spent on the design to lend itself for the years to follow. Incorporating natural textures (like the reclaimed redwood you will see) and plants were crucial for the clients and helped to take some of the sterilized feeling of an indoor workspace away. By adding layers of light throughout the office, the employees could switch on all the decorative lighting during the day without having the overhead florescent lights on - which as most of us know, can make you feel like a zombie after spending hours in the green glow.

The front area started off with all white walls......

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area BEFORE 1_zpsmi30hxre.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area BEFORE 4_zpsdsjmx3bu.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area BEFORE 2_zpsdffyy24t.jpg

and a really open floor plan:

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area BEFORE 5_zpssmy2yvmb.jpg

After developing floor plans we created three separate areas that all function for specific tasks within the company:

 photo Janel Holiday Interior Design Front Living Area AFTER 1_zpskyhivavz.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area AFTER 2_zpsgcsqbbua.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area AFTER 4_zpsayqcmxa5.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area AFTER 5_zps58ypll4h.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area AFTER 6_zpsa4xqs0wy.jpg

BEFORE....

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area BEFORE 3_zpsje4smbtk.jpg

and AFTER:

 photo Janel Holiday Interior Design Front Area AFTER 3_zpslxmujapj.jpg

The meeting room was the perfect place to make into a music/recording room - complete with these amazing acoustic tiles from BAUX and FLOR tiles to further absorb sound....BEFORE:

 photo Janel Holiday Interior Design Meeting Room BEFORE 1_zpsfk8scuhr.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Meeting Room BEFORE 2_zpsp5wdh4i4.jpg

and AFTER:

 photo Janel Holiday Interior Design Meeting Room AFTER1_zpsfgvah4rn.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design Meeting Room AFTER2_zps3ob3momx.jpg

more BEFORES:

 photo Janel Holiday Interior Design FRONT LIVING BEFORE B_zps9waczaf7.jpg

 photo Janel Holiday Interior Design FRONT LIVING BEFORE A_zpszl0f7dcp.jpg

and AFTER:

 photo Janel Holiday Interior Design FRONT LIVING1 AFTER_zpspholgaqd.jpg

The bathrooms needed a major kick in the pants. Without spending a ton of money we landed on this fun David Hicks wallpaper - a different color in each bathroom - and a modern/rustic storage cabinet to take them from drab and sad to super fun (if you ask me):

 photo Janel Holiday Interior Design BATHROOM BEFORE_zpskn3tqmn2.jpg
super scary

 photo Janel Holiday Interior Design BATHROOMS AFTER_zpssqvegf3t.jpg
super fun

The work/desk area created a challenge with it's huge backdrops of white walls....these seemed like the perfect place to wrap in reclaimed redwood and instantly added a ton of warmth and coziness to the space. We used FLOR tiles again (for color and texture) and brought in 14' tall, faux ironwood trees to add drama and ground the back part of the room.....here's a BEFORE:

 photo Janel Holiday Interior Design Work Area BEFORE_zpsgzfogjoe.jpg

and AFTER:

 photo Janel Holiday Interior Design Work Area AFTER_zpsxv9wcc6b.jpg

In the same work space was a pony wall dividing the kitchen. To create more storage space we added a few case pieces and repeated the wallpaper found at the front of the space. BEFORE:

 photo Janel Holiday Interior Design Kitchen Wall BEFORE_zpss7tinbam.jpg

and AFTER:

 photo Janel Holiday Interior Design Kitchen Wall AFTER_zpsgyffsuwj.jpg

This was a really fun project. The clients were amazing and were totally game to incorporate some new and fun elements into their space. More like these, please!

all BEFORE images by Janel Holiday Interior Design....all AFTER images by Michele Lee Willson Photography. Be cool and ask for permission before using, k? Thanks.

2 comments: